In urma cu doua zile, unul dintre liderii sindicali de la nivel national, Catalin Croitoru, presedintele Federatiei Educatiei Nationale, a spus ca daca guvernantii nu vin la negocieri si nu maresc salariile cadrelor didactice se va declansa greva generala in sistem, moment in care vor fi alaturi toate cele patru federatii reprezentative la nivel national. Pentru a vedea daca profesorii, invatatorii si educatorii sint dispusi sa repete scenariul de cosmar de anul trecut, am facut un sondaj in rindul cadrelor didactice, in scoli care nu au boicotat inceputul anului scolar, dar si in cele care au ales aceasta forma de protest. Nici unul dintre cei intervievati nu a mai fost de acord cu aceasta forma de protest care sa afecteze atit de grav sistemul de invatamint.
"Invatamintul ar trebui reformat si abia apoi sa se puna problema salariilor"
La Liceul de Arta "Hariclea Darclee", anul scolar a inceput chiar pe 15 septembrie pentru ca majoritatea profesorilor nu au mai vrut sa protesteze. Invatatoarea Carnaru nu mai vrea sa faca greva chiar daca liderii vor cere asta, pentru ca anul trecut, dupa greva, materia s-a recuperat greu, au suferit si copiii, si cadrele didactice. Dorinta sa ar fi ca problemele sa le rezolve liderii de sindicat, sa nu mai fie scosi de la ore profesorii si invatatorii, sa se gaseasca alte solutii.
Profesoara de limba romana Geta Pasici considera ca liderii trebuie sa se implice mai mult in rezolvarea problemelor. "Daca se va mai pune problema de greva, nu voi mai face. Cred ca nu este greva noastra, ci a liderilor si eu nu mai fac pentru ca a fost foarte greu si pe perioada grevei si dupa aceea, cind a trebuit sa recuperam. In privinta grevei lucrurile merg de sus in jos si nu e normal. Sintem anuntati ca facem greva, apoi semnam tabele ca sintem de acord. Lupta sindicala nu a reusit, este o m