se arată în raportul Serviciului Român de Informaţii.Documentul precizează că "SRI a identificat şi a semnalat acţiuni desfăşurate pe căi oculte, inclusiv prin acte de corupţie, de către se arată în raportul Serviciului Român de Informaţii.
Documentul precizează că "SRI a identificat şi a semnalat acţiuni desfăşurate pe căi oculte, inclusiv prin acte de corupţie, de către grupuri de interese din diferite domenii, pentru a-şi asigura avantaje competiţionale ori beneficii ilegale, de natură să afecteze funcţionarea instituţiilor administrative şi derularea actului de justiţie". Grupurile de interese au căutat să obţină hotărâri judecătoreşti favorabile prin ignorarea probelor depuse la dosar ori prin alterarea lor în favoarea inculpaţilor şi au urmărit preluarea, inclusiv prin acte de corupţie, a controlului aprovizionării cu resurse energetice a termocentralelor din Sistemul Energetic Naţional. SRI a mai identificat "grupuri de afaceri", implicate în producerea şi comercializarea tablei, ţiţeiului, lemnului, care au ameninţat realizarea angajamentelor asumate pentru integrare.
Spionii au vizat zonele decizionale şi economice
Raportul SRI arată că spionii care au acţionat pe teritoriul României au vizat, în principal, influenţarea zonelor decizionale şi a celor economice, pentru a afla informaţii despre privatizări sau a participa la adjudecarea unor contracte de pe poziţii avantajoase.
Serviciile de informaţii adverse au urmărit în mod consecvent promovarea intereselor economice ale propriilor ţări, prin consolidarea sistemelor de relaţii create în medii de interes, îndeosebi în zone decizionale.
Organizaţiile teroriste caută baze în România
Raportul de activitate al SRI precizează că potenţialul de risc terorist al României provine din interesul unor structuri teroriste pentru culegerea de informaţii referitoare