Primul acuza influentarea institutiei de catre politic, iar cel de-al doilea, scurgerea de informatii de la nivelul conducerii.
Mircea Dinescu si Constantin Ticu Dumitrescu, membri ai Colegiului CNSAS, au amenintat ieri cu demisia de la varful institutiei.
Dinescu a anuntat ca va face acest gest daca sedintele Colegiului nu vor fi deschise presei, pentru transparentizarea totala a acestora. In acest sens, el a propus dizolvarea Colegiului.
Intr-o conferinta de presa organizata ad-hoc in strada, in fata sediului CNSAS, Dinescu a spus ca doreste ca, de acum incolo, aceasta structura sa nu se mai pronunte in privinta dosarelor politicienilor, ci sa fie publicate pe internet, pentru a fi eliminate astfel presiunile la care sunt supusi membrii Colegiului.
Verdicte cu cantec
Mircea Dinescu este nemultumit, in primul rand, de modul in care se dau verdictele de politie politica. El a sugerat ca acestea sunt acordate, de cele mai multe ori, la interventia oamenilor din Colegiu care sunt legati de partidele care i-au propus in parlament.
Exemplul invocat de Dinescu a fost cel al reprezentantului PRM Constantin Buchet, care ar fi intervenit in favoarea „spalarii” fratelui lui C.V. Tudor, Marcu Tudor, care „are dosar de turnator la Securitate de pe vremea cand era ofiter activ in Armata”.
„Aceasta institutie parea ca poate rezolva situatia, dar s-a dovedit ca este supusa influentei politicului. Exista o caracatita care nu are niciun interes ca aceasta institutie sa functioneze”, a conchis Dinescu.
In ceea ce-l priveste pe Ticu Dumitrescu, acesta ne-a declarat ca-si va anunta sambata demisia din CNSAS. El a precizat ca „ii este rusine ca face parte dintr-un colegiu in care scurgerile de informatii sunt la ordinea zilei”.
Reactii
Cazimir Ionescu il ia la rost pe Ticu
„Ce a facut ca sa mearga treaba? Este foarte usor sa