în condiţiile în care votul etnic este decisiv în zonă, iar prezenţa unui primar român în municipiul reşedinţă de judeţ a fost mereu considerată de maghiari ca un mare eşec. Consilierii în condiţiile în care votul etnic este decisiv în zonă, iar prezenţa unui primar român în municipiul reşedinţă de judeţ a fost mereu considerată de maghiari ca un mare eşec. Consilierii din cele două foruri au declarat că, începând de săptămâna viitoare, vor organiza şedinţe comune periodice, în urma cărora consilierii locali îşi vor prezenta proiectele pe care ar dori să le promoveze cu sprijinul Consiliului Judeţean. E vorba de preluarea de către Primăria Târgu Mureş a ştrandului "1 Mai" aflat în paragină, a Parcului Sportiv Municipal, baza fostei ASA Târgu Mureş şi baza olimpică de la Depozitul de Armăsari.
"CJ Mureş a înţeles priorităţile, mai ales că viitorul an bugetar bate la uşă. În următoarele întâlniri vom discuta despre preluarea fostelor unităţi militare, a parcului industrial Târgu Mureş, Zona Metropolitană, Aeroportul "Transilvania", domeniile sănătăţii, învăţământului şi culturii, iar în perspectivă primăria ar putea prelua, în finanţare, unele instituţii de cultură administrate de judeţ", a arătat Florea. Consilierul judeţean Benedek Imre a spus că întâlnirea a fost iniţiată după ce s-a ajuns la concluzia că patrimoniul oraşului trebuie reîntregit.
"Consider absolut obligatoriu ca cele două organisme să colaboreze", a subliniat Benedek Imre, fost contracandidat din partea UDMR al actualului preşedinte CJ. Menţionăm că Lokodi Edit, preşedintele CJ Mureş, nu a fost invitată, ceea ce poate pune sub semnul întrebării viitorul acestei "uniuni consensuale". "Pentru binele judeţului, în sensul accesării de fonduri structurale, trec peste jignirile trecutului şi accept mâna întinsă de edilul-şef al Târgu Mureşului", a declarat Lokodi, care a adăugat că e obligatori