dintre acţionarii importanţi din media românească. "Nu comentăm în niciun fel, deoarece ambii sunt în rezervă", a fost singura declaraţie a lui Marius Bercaru, purtătorul de cuvânt al dintre acţionarii importanţi din media românească. "Nu comentăm în niciun fel, deoarece ambii sunt în rezervă", a fost singura declaraţie a lui Marius Bercaru, purtătorul de cuvânt al SRI.
Procurorii au propus instanţei supreme arestarea lor pentru 29 de zile. Soare este acuzat de luare de mită, fals, complicitate la delapidare şi tentativă de instigare la înşelăciune, iar Dumitrache - de trafic de influenţă, dare de mită, încercare de a determina mărturia mincinoasă şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. Procurorii DNA susţin că, în perioada 2000 - 2004, general-maiorul Ovidiu Soare a pretins şi primit, în mod constant, bani, bunuri şi servicii în valoare de peste 700 milioane de lei, de la mai mulţi subalterni, pentru a-i proteja şi promova pe plan profesional. Din dosarul de urmărire penală reiese că Gheorghe Dumitrache şi-a traficat, în perioada 1995 - 2002, funcţia pe lângă reprezentanţi ai unor instituţii şi societăţi comerciale din Prahova. În schimbul "serviciilor", Dumitrache ar fi primit bani, bunuri şi servicii în valoare de peste 3 miliarde de lei. SRI a mai fost implicat într-un scandal de corupţie, când au fost arestaţi fostul şef al SRI Prahova, Corneliu Pălţânea, şi adjunctul său, Daniel Bucur.
Legături cu mafia petrolului din Prahova
Despre generalul Soare se spune că ar fi fost cel care ar fi protejat mafia petrolului din Prahova. În acest dosar au mai fost arestaţi mai mulţi şefi ai SRI din Ploieşti. La aceea vreme, Dumitrache a scăpat. S-a vorbit în acest sens de faptul că este naşul lui Gheorghe Muscalu, şeful Biroului Terorism din Parchetul General şi un apropiat al generalului Toma Zaharia. De asemenea, avea la dispoziţie ma