Mircea Dinescu a cerut ca sedintele Colegiului CNSAS sa fie publice. El considera ca renuntarea la secretomania impusa de legislatia actuala este singura solutie ca procesul deconspirarii sa fie o reusita. "Aceasta institutie nu poate functiona decat pe principiul unei transparente totale", a declarat Dinescu.
El sustine ca actualii membri ai CNSAS "pot fi trasi de maneca si santajati" tocmai datorita interdictiilor de a dezvalui verdictele si documentele pe baza carora s-au dat acestea, dar si faptului ca sunt numiti pe criterii politice. Prin legislatia actuala sunt facilitate absolvirile unor persoane care au facut politie politica.
El l-a acuzat pe un coleg de al sau, Constantin Buchet, ca a incercat sa-i obtina un certificat de buna purtare generalului Marcu Tudor, fratele presedintelui PRM, C.V. Tudor. Dinescu a dezvaluit ca la CNSAS a ajuns un dosar in care erau cuprinse turnatoriile generalului, inclusiv una despre un ofiter care asculta "posturi de radio dusmanoase" la statia radio a unitatii militare respective.
Desi Marcu Tudor nu a venit sa-si vada dosarul, Buchet a adus o declaratie a acestui ofiter in care afirma ca notele generalului nu l-au afectat in nici un fel.
Dinescu a dedus nu numai ca Buchet a incercat sa impuna o decizie de "albire" a actualului deputat PRM, ci si faptul ca a informat partidul care l-a propus despre continutul dosarului, fapt interzis de lege.
Poetul risca inchisoarea
Pentru a dezvalui ilegalitatea, chiar Dinescu a trebuit sa incalce interdictia antepronuntarii dezvaluind continutul dosarului lui Tudor. De asemenea, Dinescu a confirmat public si informatia dupa care senatorul PSD Serban Mihailescu a fost maior DIE. Constient ca risca o pedeapsa penala, Dinescu a adaugat ca va face in continuare, in fiecare marti si joi, dezvaluiri din culisele Colegiului.
"Daca ajung