corp, senatoarea ex-pesedistă a făcut pârtie printre ziariştii prezenţi atât la intrarea, cât mai ales la ieşirea din sediul instituţiei.La plecarea de la CNSAS, gărzile de corp au intrat corp, senatoarea ex-pesedistă a făcut pârtie printre ziariştii prezenţi atât la intrarea, cât mai ales la ieşirea din sediul instituţiei.
La plecarea de la CNSAS, gărzile de corp au intrat în acţiune îndepărtând fără menajamente presa. Acum două săptămâni, senatoarea îşi dădea demisia din PSD acuzând "linşajul aproape fizic şi mediatic" la care a fost supusă în momentul audierii sale la CNSAS. "A venit să-şi vadă notele existente la dosar pe care procedura nu-i permite să le ia acasă sub formă de copii", ne-au declarat unele surse din CNSAS. Potrivit surselor citate însă, grijile lui Stănoiu ar putea dispărea în curând, o parte din membrii Colegiului fiind în favoarea sa. "Din ce există acum la dosar, are şanse să scape", ne-au mai spus aceleaşi surse.
Legea CNSAS, "perlă şi noroi"
În timp ce Stănoiu se cufunda în lecturarea propriilor note, Cazimir Ionescu, membru al Colegiului CNSAS, separa, pe treptele instituţiei, "perlele" din "noroiul" Legii de funcţionare a instituţiei, considerată "foarte bună", dar necesitând anumite modificări în punctele ei esenţiale. "Legea CNSAS, şi nu Colegiul, îi spală pe cei care sunt spălaţi", a spus Ionescu, apreciind totuşi că actuala formă a legii "este foarte bună!". "Nu trebuie să aruncăm noroiul odată cu perlele", a încercat el să explice. Cazimir Ionescu s-a pronunţat pentru transparentizarea instituţiei, prin accesul presei la lucrări, şi pentru publicarea imediată a rezoluţiilor date de membrii Colegiului. O altă modificare a actului normativ ar viza delimitarea clară a suspecţilor de colaborare cu Securitatea în trei categorii: "Cei care au făcut poliţie politică, colaboratorii cu angajament semnat şi Albă-ca-Ză