Ieri, închiderea pentru câteva ore a traficului pe bulevardul Eroilor a condus către formarea unor coloane imense pe cele mai importante artere din oraş. Mulţi şoferi s-au enervat din cauza blocajelor create, însă scopul „Zilei fără maşină” a fost acela de a-şi lăsa maşina acasă şi de a merge pe jos.
De la orele 08.00 şi până la orele 17.00, pe acel tronson, pietonii şi bicicliştii au fost cei care au deţinut controlul. La prima oră, în faţa Primăriei, câţiva consilieri locali, primarul George Scripcaru, prefectul Aurelian Danu, precum şi angajaţi ai Primăriei, ziarişti şi voluntari în organizarea acestui eveniment s-au strâns laolaltă pentru un mic concurs pe biciclete.
Toţi participanţii au primit câte o diplomă de Eco-Cetăţean. Pata de culoare, la concursul oficialităţilor, a fost consilierul local PSD, Minerva Gurgu, care a venit cu o trotinetă, luându-se la întrecere cu bicicliştii.
„Şi în alte oraşe din România se desfăşoară acest fel de manifestare. Din câte ştiu eu, în Târgu Mureş şi Iaşi. Această iniţiativă trebuie repetată la nivelul Braşovului, oamenii trebuie conştientizaţi că este bine să reducă pe cât posibil poluarea în municipiu. Sunt şi persoane nemulţumite, dar încet, încet totul va deveni o normalitate. Ne gândim chiar ca peste un timp, mai ales după ce străzile din centrul istoric vor fi gata toate, să interzicem circulaţia auto, în week-end, în această zonă. Şi asta mai ales după ce vom deschide strada Warthe, cu ieşire în strada Nisipului”, spune primarul George Scripcaru.
„Mileniul III ne-a lansat deja provocarea de a reduce poluarea. Această zi reprezintă pentru Braşov prima în care încercăm să poluăm mai puţin. Ar trebui să ne gândim la acest aspect mai tot timpul şi pe cât posibil să mergem pe jos. Cel mai bine ar fi ca în centrul istoric să folosim cât mai puţin maşina, iar pe distanţe mai mici de un kilometru să