electronică defectă. Aşa arată cele mai multe dintre adăposturile antiaeriene din Iaşi. Bucuroşi că mai au un spaţiu în plus, pe lângă debaraua din apartament, ieşenii s-au gândit că nu electronică defectă. Aşa arată cele mai multe dintre adăposturile antiaeriene din Iaşi. Bucuroşi că mai au un spaţiu în plus, pe lângă debaraua din apartament, ieşenii s-au gândit că nu ar strica să îşi depoziteze la subsolul blocurilor câteva lucruri. Aşa au ajuns aceste adăposturi antiaeriene boxe pentru proprietarii de apartamente. "Am constatat cu surpriză că nu am putea folosi aceste adăposturi, în cazul în care ar fi nevoie, pentru că sunt pline cu tot felul de lucruri. Borcane cu murături, mobilă sau mai ştiu eu ce…", a declarat viceprimarul Iaşiului, Constantin Adăscăliţei.
La adăpostul de pe strada Costache Negri nr. 41, spre exemplu, situaţia nu este diferită de cea descrisă de viceprimarul Adăscăliţei. Locatarii şi-au depozitat aici mobila veche şi tot ce au considerat că nu încape în locuinţe.
Hotărâre de consiliu municipal pentru îngrijirea adăposturilor
În alte situaţii, adăposturile nu pot fi folosite nici măcar pentru depozitare. Spre exemplu, cel de pe strada Sălciilor nr. 24 este inundat de ani buni, iar dacă intri aici nu poţi sta mai mult de un minut. Apa infiltrată în pereţi emană un miros insuportabil. Pentru a-i determina pe proprietari să aibă grijă de aceste adăposturi, şefii municipalităţii vor să adopte o hotărâre de consiliul local. "Astfel îi vom putea trage la răspundere pe şefii de asociaţii că nu au avut grijă ca spaţiile să fie îngrijite corespunzător, asfel încât, dacă situaţia o va cere, să putem folosi adăposturile", a mai spus viceprimarul Constantin Adăscăliţei.