A cistigat 100.000 de euro de la statul roman printr-o hotarire a CEDO, insa asta nu-l bucura fiindca, pentru a doua oara, a fost victima, CEDO fiind gresit informata de statul roman cum ca detinutul s-a eliberat. In aceasta situatie, CEDO i-a acordat daune doar pentru 700 de zile de puscarie pe care detinutul le-a efectuat dintr-o eroare juridica, iar nu pentru mai mult de 900 de zile. De fapt, fiindca a fost "incarcat" cu trei ani de puscarie, detinutul - aflat inca in Penitenciarul cu Regim de Maxima Siguranta Braila - a dat statul roman in judecata, adresindu-se Curtii Europene a Drepturilor Omului.
In aceasta vara, Camera a III-a a CEDO s-a pronuntat acordindu-i detinutului daune de 143 euro pentru fiecare zi de pedeapsa facuta in plus. Bucuria detinutului nu a fost de lunga durata, insa, fiindca CEDO a calculat, potrivit informatiilor furnizate de Justitia de la noi - cum ca omul s-ar fi liberat pe 6 iunie a.c., desi la acea data el doar isi intrerupsese din motive de sanatate executarea pedepsei cu trei luni - ca detinutul a executat in plus 729 de zile, si nu trei ani. Asa cum cotidianul nostru a mai scris, autor al unor fapte de natura economica, detinutul Virgil Leoaca lupta de ani de zile sa convinga instantele de judecata sa repare o greseala pe care, altminteri, o alta instanta si-a asumat-o si a catalogat-o drept "eroare judiciara". Acum, pentru a repara aceasta a doua eroare, Leoaca trebuie sa se adreseze din nou CEDO si sa mai astepte citiva ani pentru a primi un raspuns, ani in care va ramine in inchisoare.
Victima pentru a doua oara
Ziarul nostru a sesizat, in exclusivitate, ca omul a primit 12 ani de inchisoare, asemenea ucigasilor, pentru o inselaciune cu file CEC, iar in cazul lui nu au functionat practici juridice precum "concursul de infractiuni" si "beneficiul gratierii". Pedepsele, in l