Snitel vienez
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 felii de pulpa de vitel (a 150 g), 25 g faina, 1 ou batut, 75 g pesmet fin, 100-175 g unt, 2 linguri ulei de masline, sare, piper negru. Pentru garnitura: 4 fileuri de sardele, 4 masline umplute, 1 lamaie taiata in spalturi.
Mod de preparare:
Se pun in trei farfurii faina, oul batut si pesmetul. Se dau snitelele mai intai prin faina, apoi prin ou si la sfarsit prin pesmet, in asa fel incat sa fie bine acoperite, si se tin cel putin 30 de minute la frigider.
Se incinge intr-o tigaie mare uleiul de masline impreuna cu untul pana ce incep sa faca spuma si se condimenteaza usor cu sare si piper. Se prajesc snitelele circa 3-5 minute pe fiecare parte, pana ce pesmetul se rumeneste si devine crocant, iar carnea este prajita, dar suculenta.
Se pun snitelele pe un platou. Se infasoara fiecare fileu de sardea in jurul cate unei masline si se aseaza la mijloc peste snitele. Se garnisesc cu spalturi de lamaie si se servesc imediat.
Cornulete cu ficatei de pui
Ingrediente (pentru 12 bucati): 75 g unt, 75 g branza de vaci, 75 g faina. Pentru umplutura: 100 g ficatei de pui, 2 linguri unt, 1 lingurita zeama de lamaie, 1/2 -1 lingurita praf de curry, sare, piper negru, 1 ou fiert tare taiat marunt, 1 lingura patrunjel verde tocat.
Mod de preparare:
Intr-un castron se amesteca bine untul si branza de vaci. Se cerne deasupra faina, se incorporeaza cu o furculita in amestecul de branza, se framanta apoi cu mana si se inveleste aluatul intr-o folie de plastic. Se tine circa o ora la frigider.
Pentru umplutura, se prajesc ficateii in unt, se lasa sa se raceasca si se taie marunt. Se pun intr-un castron, impreuna cu zeama de lamaie si praful de curry, se sareaza, se pipereaza, se adauga oul si patrunjelul verde si se amesteca bine.
Se intinde aluatul pe planse