niciodată şi nici cafea n-am băut", se mândreşte Petre Dinei. După spusele sale, 4.000 de oameni din cinci sate îl ascultă "cu sfinţenie" şi-i cer sfatul în orice problemă. Lui Petre Dinei îi place să spună că-şi conduce comuna cu "o mână de fier, ca un adevărat cap de familie".
Primarul din Belciugatele a intrat în câmpul muncii ca "tânăr mecanic tractorist", lucrând pentru SMA Ageşti. La 17 ani, a vrut mai mult şi a făcut şcoala de şoferi Profesionişti de la Călăraşi. După absolvire, a fost încadrat la Autobaza 4 Filaret, lucrând o perioadă şi la Autobaza 2 Giuleşti. La 23 de ani era deja şofer pe autobuz. Peste încă doi ani, era selecţionat de Ministerul Transporturilor pentru transporturi internaţionale. "Am dus cu tirul tot felul de mărfuri peste graniţă, chiar şi armament în Irak", povesteşte Dinei. "Atunci era 12,7 lei dolarul. Eu aveam o diurnă de 60 de dolari. Plecam în străinătate cu mii de dolari, dar nu m-am gândit niciodată să rămân acolo", spune actualul primar din Belciugatele. În urma unei astfel de călătorii, Dinei a fost chemat de conducerea Judeţenei de Partid din Călăraşi şi, fără să i se dea prea multe explicaţii, a fost numit în fruntea comunei Belciugatele. "Trebuia să fii membru de partid. L-au verificat până şi pe socru-miu", adaugă primarul. După primul an în funcţie, tovarăşii i-au găsit o cultură "îmburuienată" şi l-au trimis la şcoala de Partid din Constanţa să se specializeze. "De acolo am venit tobă de carte. Ne învăţa administraţie, economie politică, cum să rezolvăm probleme de partid şi conflictele dintre oameni", spune primarul.
Sute de mii de euro în cont
Petre Dinei povesteşte că pe timpul lui Ceauşescu a candidat singur pe liste, dar un licăr de satisfacţie i se citeşte în ochi când spune că "după Revoluţie am câştigat de fiecare dată cu peste 70% din voturi". Primarul nu se ocupă doar de primărie. În