Cele mai multe dintre cele 14 microbuze scolare distribuite Prahovei in anii trecuti de catre Ministrul Educatiei si Cercetarii sint, in prezent, pe butuci. "A fost un lot cumparat de la ARO Cimpulung. Toate au fost proaste si au ajuns la un moment dat pe butuci. Primariile care si-au permis, le-au reparat, pentru ca toate masinile sint in administrarea primariilor", spune inspectorul scolar general adjunct, prof. Gheorghe Borovina.
Mentionam ca primele microbuze de acest fel au ajuns, in judetul nostru, la copiii din Floresti, Brazi, Ciocrac, Faget, Podurile - scoala si gradinita, Catunu (Drajna), Hatcarau (Draganesti), Plavia (Iordacheanu), Izvoare (Provita de Sus), Frasinet (Breaza), Gura Beliei - scoala si gradinita (Breaza) -, scolile din Curcubeu si Bira, ambele din Balta Doamnei.
Campania electorala care se derula chiar in acea perioada si "protectia sociala" a salariatilor ARO, care nu ar fi putut fi disponibilizati inainte de a ajunge la urne, a facut ca sute de masini facute "la norma" sa se transforme, in numai citiva ani, mormane de fier vechi. Pina la sfirsitul anului, insa, in judet vor mai sosi inca sapte microbuze, care vor deservi elevii din Persunari (Gura Vadului), Livadea (Varbilau), Soimesti (Ceptura), Tirlesti (Posesti), Valea Anei (Starchiojd) Slon (Drajna) si Cheia (Maneciu).
Autoritatile sint optimiste si spun ca aceste noi masini nu vor mai ridica probleme primariilor pentru ca "sint mai flexibile, sint facute de Fiat si sint adaptate drumurilor din Romania", dupa cum precizeaza prof. Borovina. Cele mai multe dintre cele 14 microbuze scolare distribuite Prahovei in anii trecuti de catre Ministrul Educatiei si Cercetarii sint, in prezent, pe butuci. "A fost un lot cumparat de la ARO Cimpulung. Toate au fost proaste si au ajuns la un moment dat pe butuci. Primariile care s