Moda creditelor obtinute cu acte false a ajuns si la Constanta, dupa ce in Capitala au fost ridicate 300 de imprumuturi pentru nevoi personale folosindu-se aceeasi "reteta". Cele 200 de credite au fost acordate de diverse unitati bancare, in decursul unui an, printre care Banca Transilvania si Finans Bank. Problema aparuta in dosar o reprezinta faptul ca 2 dintre cei 5 suspecti au disparut, dupa ce fusesera retinuti de politisti pentru 24 de ore.
Ancheta declansata de politistii constanteni vizeaza, in principal, 5 persoane, insa surse judiciare ne-au precizat ca exista posibilitatea ca din filiera sa faca parte mai multi suspecti. La sfarsitul saptamanii trecute, ofiterii din cadrul Sectiei 3 din Constanta l-au prins in flagrant pe Eugen Banu, 38 de ani, din localitatea Cuza Voda, care s-a prezentat la sediul Romexterra de unde urma sa incaseze 300 milioane lei vechi, conform solicitarii facute cu o zi inainte.
Observand ca ceva este in neregula, functionarii de la banca au sesizat Politia. La verificarile efectuate privind autenticitatea actelor, s-a constatat ca exista documente ce atesta in mod nereal faptul ca Banu este angajatul unei societati comerciale. De asemenea, nici adeverinta emisa de ITM Constanta nu era reala, la fel ca si statele de plata emise in numele aceleiasi firme.
Concomitent cu retinerea lui Eugen Banu, a fost identificat si Cosmin Valcu, 20 de ani, din Constanta. Acesta isi astepta complicele intr-un autoturism parcat in apropierea bancii. Asupra tanarului, la perchezitia efectuata de oamenii legii, a mai fost gasit un dosar cu documente falsificate care urma sa fie introdus in cursul zilei de 22 septembrie a.c. la o alta banca din Constanta, evident, pentru obtinerea unui credit de nevoi personale. De asemenea, Valcu avea asupra sa un pistol cu gaze, calibru 9 mm, pentru care nu detinea documente legale. Politistii spun ca