Zoo - Băneasa, într-un articol care a stârnit nemulţumiri din partea Administraţiei "Grădina Zoologică". Dacă, iniţial, conducerea Zoo a bătut moneda pe o suprafaţă de teren de peste 150 Zoo - Băneasa, într-un articol care a stârnit nemulţumiri din partea Administraţiei "Grădina Zoologică". Dacă, iniţial, conducerea Zoo a bătut moneda pe o suprafaţă de teren de peste 150 de hectare care ar fi urmat să completeze parcul zoologic actual, acum, municipalitatea intenţionează să înfiinţeze o nouă grădină zoologică, menită să "decongestioneze" infernul animalelor din Băneasa.
Pe baza normelor europene care arată cu degetul condiţiile improprii în care vieţuiesc animalele, reporterii Adevărul au atras atenţia municipalităţii că fără suplimentarea considerabilă a suprafaţei parcului, Grădina Zoologică din Băneasa ori va fi desfiinţată, ori va ajunge să cazeze "doar animale autohtone". "Vrem să realizăm o nouă grădină zoologică, de trei ori mai mare decât cea din Băneasa. Acolo o să mutăm animalele exotice, iar în parcul zoologic actual o să lăsăm doar animalele autohtone", a afirmat, ieri, viceprimarul Capitalei Răzvan Murgeanu. Mai mult, acesta a recunoscut că Primăriei Capitalei i s-ar fi făcut o ofertă pentru un teren de 40 de hectare în zona Chiajna, dar că situaţia a rămas la nivel de negocieri asupra preţului, cu ofertantul.
Reprezentanţii Asociaţiei Europene a Grădinilor Zoologice vin la Bucureşti
"Vrem să fie tot în zona de nord, pentru ca oamenii să nu alerge dintr-un capăt al altuia al oraşului, de la o grădină zoologică la alta. Grădina din Băneasa este mult prea mică (...), de fapt ea era prevăzută iniţial ca spaţiu de carantină, nu grădină zoologică", a afirmat viceprimarul. Directorul Grădinii Zoologice, Anca Oprea, a recunoscut că în luna octombrie este aşteptată la Bucureşti o comisie europeană a Asociaţiei Europene a Grădinilor Zo