Sute de tineri, insotiti de parinti cu bagaje, au stat cate opt ore la cozi pentru a se putea instala in camerele de camin.
"Dati-va la o parte!", tipa speriat un parinte venit de la prima ora sa-si cazeze fata studenta in primul an. "E mica saracuta si o mai imping si astia”, se justifica barbatul si mai trage cu ochiul la bagajul voluminos lasat pe marginea aleii.
O studenta cu spirit organizatoric incearca sa faca ordine. "Faceti o lista cu nume ca sa mearga mai usor", striga ea, dar fara rezultat. In scurt timp apare si un bodyguard care vrea sa intre in camin, dar multimea nervoasa il opreste.
Cei care au intrat deja in camere primesc provizii sau alte acte pe geam, pentru ca nimeni nu poate patrunde in cladire. Rumoarea mai este intrerupta de vreun tipat ascutit al unei studente prinse la stransoare. Aglomeratia leaga insa si prietenii. "Tu ai mancat vreodata la cantina?", 0 intreaba o studenta in primul an pe colega ei mai mare.
La rand din cauza birocratiei
In fata caminului C5 al Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" se ingramadesc cateva sute de studenti ca sa-si ia dispozitia de cazare. Primul pas este completarea actelor necesare, care se face la Universitate, sub indrumarea unei comisii formate din studenti. Apoi, cu "misiva" in mana, se merge in camin unde o simpla semnatura le da dreptul sa-si ia camera in primire.
Reprezentantii Consiliului Administrativ de Probleme Social Studentesti ii gasesc vinovati de aglomeratie pe studenti. "Se grabesc si uite-asa lumea e alarmata si agitata", a declarat Gabriela Maxim, presedintele Consiliului.
In campusul "Tudor Vladimirescu" al Universitatii Tehnice "Gheorghe Asachi" e liniste pentru ca numarul zilelor in care se fac cazarile este de patru.
CAMPANIE
Politistii sub acoperire cumpara locuri in camin
Oamenii legii din Suceava "vaneaza" de la avizierul Unive