Centrul de ecarisaj din Cluj se afla in continuare intr-o stare deplorabila. Cu toate ca deliberativul local a alocat, in urma cu trei luni, sase miliarde de lei pentru renovarea si extinderea acestui centru, lucrarile nu au avansat aproape deloc.
Mai mult, Centrul de ecarisaj strange in continuare caini de pe strazile orasului, desi functioneaza fara autorizatii de la Directia Sanitar-Veterinara si de la Agentia de Protectie a Mediului. Aflat in administrarea Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP) Cluj, ecarisajul din Cluj arata mai degraba ca un centru de extinctie a cainilor fara stapan.
Una peste alta, unii membri ai asociatiilor pentru protectia animalelor acuza ca angajatii Centrului de ecarisaj “lucreaza la negru, ca bisnitarii, vand la mana a doua mancarea uscata a cainilor si fura benzina din masinile
de ecarisaj”.
Centrul de ecarisaj Cluj se afla in administrarea Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP) Cluj, condusa de democratul Marius Cataniciu. Centrul este in aceeasi stare deplorabila in care era si in urma cu cativa ani. Asta in ciuda faptului ca municipalitatea pompeaza in fiecare an miliarde de lei in RADP pentru administrarea centrului de ecarisaj.
Doar anul trecut, Primaria a repartizat peste doua miliarde de lei pentru Centrul de ecarisaj, iar anul acesta a mai alocat inca sase miliarde de lei pentru extinderea si modernizarea acestuia. Cu toate ca banii nu par sa constituie o problema pentru RADP, Centrul de ecarisaj din oras gazduieste cainii fara stapan in conditii improprii.
Acestia ajung cu zecile in adaposturile ecarisajului, unde traiesc doua saptamani pe banii Primariei si, daca nu-i revendica nimeni, sunt eutanasiati.
Iar aceste lucruri se intampla in conditiile in care Romania a semnat la Strasbourg, in 23 iunie 2003, Conventia europeana pentru protectia animal