Editura Leda publica de mai bine de un an, in colectia Galeria fantastica, opere clasice ale genului SF. Au aparut pana acum: Razboiul lumilor si Insula doctorului Moreau (de H.G. Wells), Fahrenheit 451 (de Ray Bradbury), Demoni si miracole si Dagon si alte povestiri macabre (de H. P. Lovecraft), Obsesii (de Vernon Lee), Valea bantuita (de Ambrose Bierce), Noi (de Evgheni Zamiatin), Lukandu (de E.L. White), Visul unei zile de vara (de Lafcadio Hearn), Ziua trifidelor si Crisalidele (de John Wyndham), Nestemate visatoare (de Theodore Sturgeon), Neuromantul (de William Gibson). Iata si ultimele aparitii:
Theodore Sturgeon - Mai mult decat oameni. Un roman revolutionar, ai carui protagonisti incearca sa-si defineasca identitatea si rolul specific in evolutia umanitatii. Lone - e un redus mintal care aude gandurile celorlalti; Janie - poate sa miste lucrurile fara sa le atinga; gemenele - se pot deplasa instantaneu in spatiu; Bebe - a inventat un aparat antigravitational inainte sa invete sa mearga; Gerry - ar putea deveni stapanul lumii daca ar avea constiinta. Fiecare e o ciudatenie a naturii. In clipa in care sunt impreuna, formeaza un organism, cu puteri dincolo de orice inchipuire, dar complet amoral.
A.E. Van Vogt - Odiseea navei Space Beagle. Inca un clasic al genului SF, aparut prin reunirea a patru povestiri publicate anterior. Echipajul navei Space Beagle a fost trimis in expeditie la mii de ani-lumina de Pamant, fara putinta de a primi vreun ajutor din afara. Membrii echipajului, eminenti oameni de stiinta din toate domeniile, au fost antrenati in vederea oricarui pericol imaginabil. Numai ca pericolul este printre ei, la bordul navei. Traducere de Petre Solomon.
H.G. Wells - Omul invizibil. O poveste captivanta a efectelor distructive pe care invizibilitatea le are asupra omului de stiinta si a haosului nebunesc si crimi