Colaborarea dintre Sibiu si Luxemburg in pregatirea Capitalelor Culturale de anul viitor decurge in cei mai buni termeni. Aceasta este concluzia la care au ajuns cele doua echipe care se ocupa de organizarea evenimentelor. Delegatia luxemburgheza a parasit Sibiul in decursul zilei de ieri.
„Colaborarea decurge foarte bine. Asteptam cu placere ziua de intai ianuarie 2007”, a declarat in cadrul unei conferinte de presa Octavie Modert, secretarul de stat in Ministerul Culturii din Luxemburg miercuri seara.
Delegatia luxemburgheza s-a aratat incantata de modul in care decurg pregatirile pentru Capitala Culturala in Sibiu si au spus ca, din acest punct de vedere, si Luxemburgul se afla cam in acelasi stadiu cu pregatirile.
„Am incercat sa ne concentram in discutiile noastre pe proiectele comune pe care le are Sibiul cu Luxemburgul, fie pe schimbul de artisti, fie pe coproductii”, a mai declarat Octavie Modert. Ideea a fost sustinuta si de Conrad Bruch, ambasadorul Ducatului de Luxemburg in Grecia, Romania si Cipru. „Sunt foarte increzator ca aceasta Capitala Culturala va fi un succes deosebit.
Speram ca aceasta colaborare va deschide niste usi si pentru o colaborare economica”, a spus acesta. Afirmatia a fost intarita si de fapte, Luxemburgul fiind in primii 16 investitori straini in tara noastra, lucru uimitor daca e sa tinem cont de dimensiunile restranse fizic ale acestui stat.
Proiectul preferat al lui Johannis
Primarul Sibiului, Klaus Johannis a spus ca daca ar fi sa aleaga dintre toate proiectele comune care se desfasoara in colaborarea Sibiu - Luxemburg, favoritul sau este cel al Colegiului National „Samuel von Brukenthal”, in cadrul caruia, un grup de elevi sibieni si unul de elevi luxemburghezi participa la realizarea unei productii cinematografice.
Tot miercuri, primarului i-a fost prezentata