Echipe de muncitori se află la aproape toate clădirile. După cum ne-a relatat Iancu şerbănescu, preşedintele Consorţiului Asociaţiilor de Studenţi din Cluj, în căminele studenţeşti din Echipe de muncitori se află la aproape toate clădirile. După cum ne-a relatat Iancu şerbănescu, preşedintele Consorţiului Asociaţiilor de Studenţi din Cluj, în căminele studenţeşti din centrul universitar sunt doar 16.000 de locuri, adică un sfert din solicitările estimate.
La Poli se va lucra până va permite vremea
Cei care au început primii să repartizeze locurile în cămine sunt cei de la Universitatea Tehnică, unde cazările au început de miercuri, într-un ritm de câteva sute de studenţi pe zi. Universitatea Tehnică are circa 3.800 de locuri în cămine, satisfăcând doar 70 la sută din cereri. Listele cu locurile aprobate sunt afişate la poarta căminelor, unde sunt deja formate cozile obişnuite.
Potrivit administratorului Adrian Bodea, lucrările de renovare a căminelor au început cu întârziere, după virarea banilor de la Ministerul Educaţiei. "Se fac lucrări exterioare, de căptuşeală termică. Vom lucra atât timp cât temperatura ne va permite, studenţii ne înţeleg", ne-a spus Bodea.
Stâlpii, plini cu afişe de cereri şi oferte
Problemele cele mai mari sunt, ca de obicei, la Universitatea Babeş-Bolyai, oarecum justificat, deoarece aici învaţă cei mai mulţi studenţi din centrul universitar. Din cei circa 80.000 de studenţi clujeni, circa 50.000 sunt de la UBB. Iar locuri în cămine sunt doar 5.500. Potrivit profesorului Nicolae Păun, purtătorul de cuvânt al UBB, lucrările de schimbare a geamurilor şi instalarea noilor centrale termice se vor finaliza până duminică, atunci când au fost chemaţi studenţii. Listele cu cei care au aprobare pentru cazare în căminele universităţii sunt afişate pe internet. Dar la bursa neagră se vorbeşte despre sum