numără banii încasaţi de pe urma lor. Doar deputatul PRM Dumitru Dragomir şi încă doi-trei proprietari de terase amărâte au avut de suferit de pe urma demolărilor.În urmă cu câteva luni, numără banii încasaţi de pe urma lor. Doar deputatul PRM Dumitru Dragomir şi încă doi-trei proprietari de terase amărâte au avut de suferit de pe urma demolărilor.
În urmă cu câteva luni, primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, acuza de mama focului "terasele şi restaurantele ilegale din parcuri care reprezintă principala piedică în obţinerea fondurilor europene". După câteva demolări nesemnificative, "promovate" cu mare tam-tam, edilul bucureştean a explicat de ce demersul a fost întrerupt. "Avem o problemă serioasă. Majoritatea teraselor sunt în neregulă. Unele nu aveau autorizaţie deloc, altele aveau doar pentru o anumită suprafaţă, dar care au depăşit-o! Ei, în acest caz, marea problemă e că, deşi nu este legal să depăşească limita din contract, ei au plătit la primărie pentru întreaga suprafaţă", a recunoscut Videanu.
Astfel, declaraţiile la unison ale lui Videanu, ale directorului executiv adjunct al Inspecţiei primăriei, Viorel Uleia, sau ale directorului general Lacuri Parcuri şi Agrement, Virgil Cârstea, privind "necesitatea desfiinţărilor", au rămas la nivel de vorbe în vânt. Terase de lux precum "Casa Di David", "Mon Cher", "Cuando", "La Fitze", "La Fattoria" îşi văd liniştite de clienţii lor fără teamă de un eventual deranj din partea municipalităţii. Toate aceste terase au depăşit cu mult limita legală admisă prin autorizaţia de construcţie, însă taxele, după cum spun autorităţile, au fost plătite pentru suprafaţa ilegală.
Pentru că Uniunea Europeană a stat cu ochii pe municipalitate şi a refuzat să mai dea bani pentru proiecte de "recondiţionări" în parcuri, Primăria Capitalei a început, în urmă cu peste două luni, o campanie de demolare a ter