A devenit deja traditie ca Sectia de Pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta sa gazduiasca, pe linga copiii bolnavi, care necesita internarea, si cazuri sociale. Astfel, in prezent, patru paturi sint ocupate de copii parasiti, de care familiile nu se mai intereseaza sau isi aduc aminte de ei dupa nenumarate insistente ale cadrelor medicale. Abandonati de propriile mame in Maternitate sau adusi cu Salvarea, copiii din Sectia de Pediatrie ramin exclusiv in grija cadrelor medicale, luni sau chiar ani de zile.
"Vechimea" cea mai mare in spital o are Andreea care, de peste trei ani, asteapta ca parintii sa o ia acasa. Povestea fetitei, care a mai fost prezentata si anul trecut de reporterii nostri, este tragica: micuta s-a nascut cu keilognatopalatoschizis (fara cerul gurii), motiv pentru care parintii nu sint dornici sa o ia acasa, desi ea se hraneste acum normal.
Cel mai norocos urmeaza sa plece azi acasa
Alt caz dramatic este cel al micutei Ioana. In virsta de numai 10 luni, fetita a fost diagnosticata cu sindromul Down, afectiune cunoscuta sub denumirea populara de "boala mongoloida". Si cum o nenorocire nu vine niciodata singura, fetita s-a nascut si cu o malformatie de cord. "Copiii cu sindromul Down pot fi ingrijiti in familie. Daca parintii ar vrea sa o ia, Ioana ar putea merge acasa. Din pacate insa, parintii au venit sa o vada, numai la insistenta cadrelor medicale", ne-a spus Aurica Cernat, asistent-sef al sectiei de Pediatrie. Sursa citata ne-a mai povestit ca mama a fost sfatuita sa se interneze cu fetita, pentru a invata cum sa o ingrijeasca, dar a refuzat categoric, motivind ca ea insasi este bolnava.
Pentru Marian (1 an), care este internat pe sectie de sase luni, se pare ca lucrurile vor reintra in normal in curind, desi familia lui a fost diagnosticata cu TBC. Cel putin asa sustine re