de urmarea unei proceduri stufoase, valabile pentru toată lumea. Regele Mihai, prinţi renegaţi, urmaşi ai unor moşieri celebri, dar şi alte personalităţi postdecembriste se numără printre de urmarea unei proceduri stufoase, valabile pentru toată lumea. Regele Mihai, prinţi renegaţi, urmaşi ai unor moşieri celebri, dar şi alte personalităţi postdecembriste se numără printre cei care cer să le fie retrocedate suprafeţe uriaşe de pământ sau de pădure în Timiş.
Una dintre cele mai controversate cereri aparţine chiar Regelui Mihai, care, spun localnicii, a avut în trecut câteva sute de hectare de pădure pe raza comunei timişene Margina, la graniţa cu judeţul Arad. Schimbările survenite în împărţirea administrativă fac însă ca demersul regelui de a reintra în posesia pădurii să fie complicat. Din punct de vedere juridic, confuzia începe chiar la graniţa dintre cele două judeţe. Regele a depus cerere de retrocedare pentru pădurea din Arad, care se continuă şi în Timiş, pe câteva sute de hectare. Chiar dacă autorităţile de la Prefectura Timiş ştiu despre problemă, primarul comunei Margina, în jurisdicţia căruia intră restul pădurii de retrocedat, susţine că nu a primit nicio cerere în acest sens. "Eu nu am primit nimic! ştiu că toţi încearcă să facă un fals cu noi, toată lumea mă presează, dar eu nu am cerere! Eu îl respect pe rege, respect toate instituţiile statului, dar nu pot face nimic decât pe cale legală. Dacă pădurea a fost a lui, eu n-am nimic împotrivă, dar nu pot să o dau decât pe cale legală", a declarat Ionel Costa, primarul comunei Margina.
Neînţelegeri în familie
Prinţul Paul al României şi tatăl său, prinţul Mircea Grigore al României, au cerut de la autorităţile locale restituirea a 772 de hectare de teren agricol şi 537 de hectare de teren forestier la Banloc, conform Legii 247/2005. Dosarul este încă în lucru, dar situaţia este