Situatia neclara la Consiliul Judetean Vrancea, dupa ce consilierii puterii l-au demis, miercuri, pe presedintele consiliului, Marian Oprisan, de la PSD. Confuzia a fost mai mare dupa verdictul justitiei locale, potrivit careia mandatele unora dintre consilierii care au votat schimbarea trebuie sa inceteze pe motiv ca si-au schimbat apartenenta politica.
Noul presedinte votat, Eduard Lambrino, considera insa ca functia ii apartine si va contesta, luni, decizia Tribunalului Vrancea.
La randul sau, prefectul judetului, Ion Oprea, a declarat ca decizia Consiliului Judetean privind inlocuirea lui Oprisan trebuie sa aiba avizul de legalitate al secretarului general al judetului, in functie de care va da sau nu aviz de legalitate, transmite Radio Romania Actualitati.
Marian Oprisan a pierdut, in 27 septembrie 2006 functia de presedinte al Consiliului judetean Vrancea. 22 de consilieri judeteni PNL, PD, PC si PNG din Vrancea au numit intr-o sedinta extraordinara, un nou presedinte, pe liberalul Eduard Lambrino.
Consilierii judeteni au luat aceasta decizie pentru ca Oprisan ar fi adus prejudicii de imagine Consiliului judetean, el fiind trimis in judecata de DNA pentru deturnare de fonduri.
Fostul presedinte al Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan nu se lasa dat la o parte din scaunul de baron local. La o zi dupa destituire, el s-a prezentat la serviciu ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.
Mai mult, primarii PSD au trimis un memoriu premierului Calin Popescu Tariceanu prin care ii cer sa opreasca actiunile puterii de a-l debarca pe Marian Oprisan.
Primari, viceprimari, consilieri locali ai PSD Vrancea spun ca in memoriu, ca hotararea de demitere a lui Oprisan este ilegala deoarece, potrivit legii administratiei publice locale acesta nu poate fi schimbat pentru ca nu este in niciuna din