Lamentabilele imprecatii recente ale presei de stanga occidentale la adresa Papei Benedict al XVI-lea in chestiunea Islamului te fac sa deplangi o data mai mult barbara inconstienta a ideologilor marxizanti in ce priveste rostul "elementului religios" in salbaticita lume de azi. Lamentabilele imprecatii recente ale presei de stanga occidentale la adresa Papei Benedict al XVI-lea in chestiunea Islamului te fac sa deplangi o data mai mult barbara inconstienta a ideologilor marxizanti in ce priveste rostul "elementului religios" in salbaticita lume de azi.
In vreme ce exceptiile patologice, viciile si tot ce va sa zica abatere de la traditie, canoane si norma beneficiaza din plin de lobby-ul circumstantelor atenuante si de eterna eficienta a fobiei la establishment a revolutionarilor de profesie, cel mai umil si mai firesc gest intru apararea credintei, a Bisericii si moralei religioase este numaidecat si viguros taxat drept terorism spiritual! Cei pentru care Europa trebuie cat mai iute decrestinata (pentru a fi definitiv dezaxata si decerebrata) exulta acum in fata perspectivei de-a o vedea cat mai grabnic islamizata!
Iata de ce e intampinata cu placere si interes aparitia, la Editura Sapientia a Institutului Teologic Romano-Catolic, a unei carti-dialog cu Joseph Cardinal Ratzinger (1996), in prezent Papa Benedict al XVI-lea: Sarea pamantului. Crestinismul si Biserica Catolica, la cumpana dintre milenii. O convorbire cu Peter Seewald, redactor la Süddeutsche Zeitung.
DILEMATIC SI RESPECTUOS. Cartea este un model dialogal. Cel care intreaba stie totul despre subiect si lumea sa, nu ocoleste nici un punct sensibil, este precis, intens dilematic, respectuos, dar necomplezent si indeajuns de ateu pentru a provoca incruntari, descumpaniri si replici severe. Din fericire, Cardinalul Ratzinger este o natura calma si tenace, temperata filosofic si sen