Camera de Comert Imobiliar din Romania sutine adoptarea legii pentru reglementarea activitatilor imobiliare, act normativ care isi propune imbunatatirea activitatii imobiliare, se arata intr-un comunicat al CCIR. Prin aplicarea legii, CCIR apreciaza ca vor fi obtinute mai multe efecte, precum posibilitatea atragerii unor investitii considerabile, extinderea fondului locativ, implementarea unor raporturi corecte intre clienti si operatorii imobiliari, colectare mai eficienta a veniturilor la bugetul de stat, reducerea evaziunii fiscale, consolidarea veniturilor de la bugetul de stat.
Conform CCIR, orice legatura intre proiectul de lege si asa-zisa Bursa de Valori Imobiliare este exclusa. Proiectul de lege privind reglementarea activitatilor imobiliare stipuleaza ca "administrarea prezentei legi si punerea ei in aplicare, precum si supravegherea si controlul respectarii dispozitiilor sale sunt incredintate Camerei de Comert Imobiliar din Romania, investita in acest scop cu puteri de reglementare, decizie, autorizare, interventie si sanctionare. Cheltuielile privind infiintarea, organizarea si functionarea CCIR, precum si cele necesare pentru dotarea materiala a organismelor infiintate de CCIR, se realizeaza prin autofinantare. Orice drepturi, taxe si amenzi stabilite prin prezenta lege si percepute sau aplicate de CCIR, precum si tarifele stabilite de acestea, se fac venit la bugetul CCIR". Proiectul de lege prevede si ca 10 la suta din veniturile CCIR vor fi alocate pentru programe de urbanism, extinderea fondului locativ, de conservare, restaurare si prezervare a patrimoniului imobiliar, programe umanitare.
Camera de Comert Imobiliar din Romania sutine adoptarea legii pentru reglementarea activitatilor imobiliare, act normativ care isi propune imbunatatirea activitatii imobiliare, se arata intr-un comunicat al CCIR. Prin aplica