Segmentul rezidential este in prezent unul dintre cele mai bine dezvoltate ale pietei imobiliare locale, proiectele anuntate pentru acest an fiind de ordinul sutelor de milioane de euro. Insa pana in prezent niciunul dintre proiectele anuntate nu a fost finalizat.
Majoritatea se afla doar pe planseta, dar cererea mare de pe piata va determina dezvoltatorii sa finalizeze cat mai rapid imobilele anuntate in ultimii doi ani.
Cererea puternica de locuinte din ultimii ani i-a determinat pe investitorii de pe piata imobiliara sa anunte tot mai multe proiecte de apartamente.
Astfel, in urmatorii patru ani urmeaza sa fie livrate peste 10.000 de apartamente, valoare care se situeaza sub cererea anuala estimata la circa 30.000 de unitati.
Oferta venita din partea dezvoltatorilor imobiliari este una dintre putinele alternative de achizitionare a unui apartament, in conditiile in care Agentia Nationala pentru Locuinte are in plan constructia a circa 5.000 de apartamente pe an pana in 2010, cu mult sub cererea de pe piata.
Din aceasta cauza, achizitionarea apartamentelor in faza de proiect a devenit o solutie des utilizata de doritorii de locuinte cu un standard de calitate ridicat.
In prezent, putini romani traiesc in complexuri rezidentiale moderne, iar marii dezvoltatori se concentreaza pe proiectele mari din aceasta zona.
Pe piata imobiliara se va inregistra o stratificare a cererii si a ofertei in urmatorii cinci ani, odata cu aparitia unor proiecte mari cu precadere in segmentul pentru oameni cu venituri medii, unde oferta a fost aproape inexistenta. Segmentul rezidential este in prezent unul dintre cele mai bine dezvoltate ale pietei imobiliare locale, proiectele anuntate pentru acest an fiind de ordinul sutelor de milioane de euro. Insa pana in prezent niciunul dintre proiectele anuntate nu a fost finalizat.
Maj