Mai intai a fost Virgil Magureanu. A devenit sef al unui SRI proaspat infiintat imediat dupa evenimentele de la Targu Mures. Inainte de acest moment, domnul Magureanu fusese in 22 decembrie pe la Zalau si apoi aparuse dupa pranz la Bucuresti desi domiciliul sau - relativ fix - era in Focsani, unde functiona ca muzeograf. Intrebat in plenul CPUN de Ticu Dumitrescu daca este adevarat ca serviciile secrete din Romania sunt conduse de Virgil Magureanu, Ion Iliescu a raspuns nu exista niciun Virgil Magureanu.
In 1996, in ziua alegerilor, pe 3 noiembrie, Virgil Magureanu a declarat televiziunilor ca a votat schimbarea. Apoi a fost schimbat si el. Cu Costin Georgescu. Membru PNL, deputat de Alba si apropiat al lui Emil Constantinescu. In viata anterioara inginer. Apoi a lucrat la Romania libera, fiind apropiat si de Petre Mihai Bacanu. Virgil Magureanu fusese profesor de sociologie si niste zile din viata trecuse si pe la Securitate. Costin Georgescu a aparut foarte putin in prim-plan din proprie initiativa, in schimb afacerea Tigareta II l-a tinut un timp pe prima pagina.
Dupa anul 2000 a ajuns ambasador in Cipru. Si in locul sau a venit Radu Timofte. Din PDSR, din judetul Neamt si dintre apropiatii lui Ion Iliescu. Desi acuzat de relatii cu KGB-ul in timpul mandatului sau am intrat in NATO si am devenit interoperativi. Mai mult, dupa victoria lui Basescu, Timofte, desi probabil nu a votat schimbarea, nu a fost schimbat. Decat in august 2006, cand fuga lui Hayssam l-a determinat sa demisioneze.
La SIE lucrurile sunt oarecum similare. Intai a fost Ioan Talpes, istoric militar, si el apropiat al lui Ion Iliescu. Inainte de 1989 fusese apropiat de alti lideri politici, dar acele timpuri sunt prea indepartate. Atat de indepartate incat acum, Talpes este oarecum taranist. Sau daca nu, macar popular european. In 1996 pleaca din SIE si se opreste la Sofia, u