Taietei cu ciuperci.
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 cepe mici, 500 g ciuperci, 200 g rosii marunte (cireasa), 300 g piept de curcan (sau de pui), 1 lingura ulei, sare, piper, 150 ml zeama concentrata de legume (Knorr+apa), 120 g smantana acrisoara, 300 g taietei (mai lati), 1/2 legatura cimbru.
Mod de preparare:
Se taie cepele spalturi (felii mai groase), ciupercile in doua (in functie de marime) si pieptul de curcan cubulete mai mari.
Se incinge uleiul si se dunstuieste mai intai ceapa, dupa care se adauga carnea, se prajeste circa 5 minute si pe urma ciupercile, care se prajesc si ele inca 2 minute. Se sareaza, se pipereaza, se sting cu zeama de legume, se incorporeaza smantana si se lasa sa fiarba incet, la foc mic, aproximativ 15 minute. Cam cu 5 minute inainte de terminarea timpului de fiert, se introduc in mancare si rosiile.
Se fierb taieteii "al dente" in multa apa cu sare, se rastoarna intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga. Se culeg frunzulitele de cimbru si se presara peste taieteii cu sos de ciuperci din farfurii.
Paste cu spanac la cuptor
Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g paste (spirale), sare, piper, 1 lingura ulei, 2 fileuri de piepti de pui (a 150 g), 500 g spanac, 350 g morcovi, 6 fire de cimbru, 1-2 catei de usturoi, 100 g cascaval ras.
Mod de preparare:
Se fierb spiralele in multa apa cu sare (conform indicatiilor de pe pachet). Se-ncinge uleiul intr-o tigaie, se prajesc fileurile de pui, pana ce se rumenesc, se scot si se condimenteaza cu sare si piper.
Se tine spanacul cateva minute in apa clocotita, se scoate din oala, se clateste cu un jet de apa rece si se lasa sa se scurga. Morcovii curatati si taiati felii se fierb circa 5 minute in apa cu sare si se pun intr-o strecuratoare sa se scurga.
Se aleg frunzulitele de cimbru si se toaca marunt impreuna