Companiile germane producatoare de soft au luat si ele Romania in vizor.
Unul dintre cei mai mari angajatori germani de pe piata locala este grupul industrial Siemens, care a ajuns aici la mii de angajati, iar conducerea companiei a confirmat de curand din nou importanta acestei zone in businessul sau.
Reprezentantii Siemens declarau la inceputul acestui an ca au avut reactii pozitive de la toate diviziile Siemens in legatura cu businessul dezvoltat in Romania si ca vor continua sa investeasca pe piata autohtona.
Cinci la suta din cei 30.000 de software developers - ingineri dezvoltatori de software ai Siemens, adica peste 1.500 de oameni, lucreaza in acest moment in Romania, in conditiile in care cifra de afaceri realizata aici de grupul german reprezinta doar 0,5% din total, adica 350 mil. euro anul trecut.
Concernul german, cu afaceri de 75 de miliarde de euro in 2005, a investit pana acum cateva zeci de milioane de euro in Romania, unde din 2001 produce software pentru automobile, iar din 2003 componente si echipamente electronice pentru bunuri de folosinta indelungata sau de uz industrial. Compania are in Romania 3.000 de oameni, din care cateva sute au fost angajati doar anul acesta.
De altfel, compania a deschis la inceputul anului un al doilea centru de dezvoltare software si componente electronice, la Iasi, reprezentantii Siemens estimand ca acesta va ajunge cel putin la nivelul celui de la Timisoara. Centrul de la Timisora are deja peste 1.200 de angajati, la sase ani de la deschidere. Germanii au inceput sa faca investitii si pentru atragerea de specialisti in software pentru afaceri.
Chiar daca SAP Romania nu are o cifra de afaceri impresionanta, a inceput de anul acesta sa anunte primele investitii importante in Romania.
SAP, cel mai mare producator de software pentru afaceri din lume, intentioneaza sa deschida