Astfel, RADP Cluj este in executare silita pentru debite de 40 de miliarde de lei vechi la bugetul de stat. Parte semnificativa a patrimoniului RADP, Pepiniera Becas se extinde pe o suprafata de 60 de hectare. Cu toate ca aproximativ 50% din terenurile RADP sunt revendicate de persoane fizice, averea institutiei subordonate Consiliului Local e deosebit de tentanta pentru agentiile imobiliare.
Odata cu trecerea terenurilor din Becas in administrarea Consiliului Local, manevrele ticluite de Marius Cataniciu, directorul Regiei, si de controversatul om de afaceri Tucu Poenaru sunt sortite esecului.
Secretomania RADP privind procesele de revendicare a terenurilor din pepiniera Becas - comoara institutiei aflata in executare silita - este direct legata de un articol aparut in cotidianul nostru, cu nuante critice privind atitudinea directorului Marius Cataniciu fata de accesul liber la informatii de interes public.
De altfel, consilierul juridic al RADP, Carmen Olaru, a admis acest lucru prin a spune: “Ati sarit calul! Voi sunteti ziarul acela care-l tot festeste pe domnul director.” Pe de alta parte, surse din institutie sustin ca juristii RADP incearca sa clarifice cat mai rapid situatia terenurilor din patrimoniu, moment in care acestea vor fi preluate, cel mai probabil, de CL Cluj-Napoca.
De altfel, dupa cum aratam, RADP Cluj este in executare silita pentru datorii de 4.007.183 RON la bugetul de stat. In contul datoriilor care urmeaza sa fie platite de municipalitate, terenurile din pepiniera de arbori ornamentali Becas vor fi preluate de Primaria Cluj-Napoca.
Pepiniera Becas este situata in apropiere de cartierul Someseni si ocupa o suprafata de 60 de hectare. In perioada comunista si pana in prezent, terenul era folosit de stat pentru cultivarea de puieti