Sibienii cu o situatie sociala dificila vor beneficia de subventionarea partiala sau totala a primei pentru asigurarea obligatorie a locuintelor. Valoarea primei anuale se va situa intre 10 euro si 20 de euro, in functie de materialele utilizate si de tipul structurii unitatii locative.
Deoarece persoanele fizice vor fi obligate sa isi asigure locuintele impotriva dezastrelor naturale, Statul vine in ajutorul proprietarilor, identificati drept cazuri sociale. Acestia vor beneficia de subventionarea partiala sau totala a primei pentru asigurarea obligatorie a locuintei.
“Este vorba de persoanele care beneficiaza de asistenta sociala de la stat, care se incadreaza in limitele venitului social. De asemenea, aici intra si unele dintre persoanele care locuiesc in mediul rural”, a afirmat Radu Mircea Popescu, consilierul ministrului Administratiei si Internelor, prezent la a treia editie a Forumului International al Riscurilor Catastrofice.
Popescu a precizat ca Statul va acorda un imprumut de 300 milioane de euro societatii care va incheia contractele de asigurare obligatorie a locuintelor.
Ajutor pentru cazurile sociale
Pana in prezent, cadrele Directiei de Munca, Solidaritate Sociala si Familie Sibiu nu au primit dispozitii oficiale in legatura cu subventiile pentru asigurarea locuintei. “Este greu de spus daca DMSSF Sibiu se va ocupa de aceste subventii pentru primele de asigurare obligatorie a locuintelor. Deocamdata, nu avem informatii oficiale in acest sens.
Intr-adevar, trebuie sa existe niste bani, un ajutor pentru persoanele cu anumite nevoi sociale”, a spus ec. Vasile Duca, director executiv al DMSSF Sibiu.
Prime anuale
Prima anuala de asigurare obligatorie se va situa intre 10 euro si 20 de euro, in functie de materialele utilizate si de tipul structurii unitatii locative. Valoarea asig