Blaga, Dancu, Rus, Boc, Maior, Puscas, Morar, Botos. Fosti si actuali demnitari. Sunt clujeni. Din Opozitie si de la Pu-tere. Au adus cu ei oa-meni care au condus sau conduc Romania. "I-au trecut" de la unul la altul. S-au ajutat unul pe altul. Sunt legati de firele ascunse ale prieteniei si ale interesului. Si au format o adevarata fratie. Fratia de la Cluj. Blaga, Dancu, Rus, Boc, Maior, Puscas, Morar, Botos. Fosti si actuali demnitari. Sunt clujeni. Din Opozitie si de la Putere. Au adus cu ei oameni care au condus sau conduc Romania. "I-au trecut" de la unul la altul. S-au ajutat unul pe altul. Sunt legati de firele ascunse ale prieteniei si ale interesului. Si au format o adevarata fratie. Fratia de la Cluj. Separati de culoarea politica sau de mandatele in care au fost la putere, multi dintre fostii si actualii demnitari romani au un lucru in comun: s-au format, au invatat sau au lucrat la Cluj-Napoca. De-a lungul anilor, orasul de la poalele Feleacului a trimis la Bucuresti oameni care au ocupat pozitii-cheie in institutiile statului, de la ministru pana la procuror general.
"Au dat navala ardelenii peste noi. S-a mutat Capitala la Cluj", ilustra mai ieri un pesedist situatia din partid. Si are cumva dreptate, gandindu-ne nu numai la prezenta clujenilor in structurile de conducere ale partidelor, ci si la cea din pozitiile de demnitate publica. In mai toate guvernarile, la Bucuresti au fost instalati pe functii inalte multi care s-au nascut, s-au scolit sau au muncit in Cluj-Napoca.
"GRUPUL DE LA CLUJ". Cabinetul Adrian Nastase a avut nu mai putin de trei reprezentanti ardeleni, asa-zisul grup de la Cluj, promovat si sustinut cu tarie la acea vreme de fostul premier: actualul senator de Cluj Vasile Dancu - ministru al Informatiilor Publice in guvernul PSD si presedinte al agentiei pentru strategii guvernamentale, deputatul Vasile Puscas - negoc