Grupul Endava s-a format in acest an, in urma fuziunii dintre companiile britanice Brains Direct, Concise si INSL, la care se adauga centre de dezvoltare plasate in Cluj, Bucuresti si Chisinau. Brains Direct este un furnizor de tehnologie a informatiei (IT) si dezvoltator de software pentru Europa de Est, iar Concise, o organizatie bazata pe consultanta si pe servicii IT.
Ca urmare a acestei sinergii, Endava Cluj isi va dubla efectivul de angajati de la 60, in prezent, la 120 in iunie 2007.
Principala activitate va consta in furnizarea de servicii financiare, unde, alaturi de Banca Transilvania, vom produce software pentru Royal Bank, Barclays, ING, Austria Creditanstalt, Banca Comerciala Romana, societati de investitii, fonduri mutuale, dar si pentru companii precum Rolls Royce, ne-a declarat Teodor Torgie, managing director Endava Romania.
Aderarea la Uniunea Europeana va aduce egalizarea costurilor, ceea ce va crea o presiune suplimentara in sectorul IT. Apoi, trebuie sa recunoastem ca un IT-ist din Londra nu numai ca ia un salariu mai mare decat unul din Cluj, dar este si mai eficient, a spus Marian Popa, director executiv Endava pe Europa de Est.
Cu toate acestea, grupul intentioneaza sa recruteze studenti talentati, pe care sa ii instruiasca in centrele proprii. Pe langa acestia, grupul va racola si specialisti de la societatile concurente. AGS a luat fiinta in 1997, ca societate cu capital integral romanesc, devenind furnizor de software, testare si suport tehnic.
Cel mai mare client al sau este Banca Transilvania, dar societatea clujeana a finalizat proiecte de externizare si pentru clienti din Statele Unite, Irlanda si Germania. In afara de produsele solicitate prin sediul din Marea Britanie, Endava Cluj va crea produse proprii pentru piata interna, considerata cu potential de crestere.
Grupul