Consiliul Judetean Sibiu reabiliteaza drumurile judetene de 15 ori mai incet decat media restului consiliilor judetene din Romania. Adica, daca durata medie de executie a reabilitarilor drumurilor judetene este de 11,39 de zile pentru un kilometru, la nivel national, in judetul Sibiu aceeasi distanta este reabilitata, in medie, in 180 de zile.
Acest lucru si alte bile negre ale administratiei judetene au adus judetul Sibiu pe locul 16 in topul eficientei administrative.
Drumuri judetene, protectia copilului, biblioteci judetene, muzee si management financiar. Aceste cinci criterii au stat la baza intocmirii unui extrem de detaliat clasament al consiliilor judetene din Romania.
Cei care l-au realizat, Institutul pentru Politici Publice (IPP) de la Bucuresti, au luat in calcul rezultatele administrative ale conducerii din anii 2003 si 2004 (www.ipp.ro/indicatorideperformanta). Vestea „buna” este ca, fata de 2003, in 2004 Consiliul Judetean a urcat in topul national 10 pozitii, de pe 26 pe 16.
Drumuri reabilitate in fiecare an
Potrivit clasamentului celor de la IPP, administratia judeteana a Sibiului a reusit, pana anul trecut, sa modernizeze doar 12,51 la suta din lungimea drumurilor judetene, in timp ce media pe tara este de 15,79 la suta.
Mai ingrijorator este faptul ca, potrivit statisticilor, intervalul de timp mediu intre doua lucrari de modernizare pe acelasi tronson de drum pentru anul 2004 a fost de zero ani, in timp ce acelasi interval mediu la nivel national insemna 10,5 ani. La capitolul Drumuri judetene, CJ Sibiu abia a reusit sa se claseze pe locul 18.
Specialistii nu fac treaba la Protectie
Sau, cel putin, asa se poate citi din statisticile celor de la IPP. Ponderea personalului de specialitate in totalul personalului care lucreaza in domeniul protectiei copilului a fo