noi în România. Cu mult mai rafinate. Mai nou, la mare căutare sunt cristalele Swarovsky, folosite atât în industria modei, cât şi la confecţionarea bijuteriilor sau a ceasurilor. Comerţul cu noi în România. Cu mult mai rafinate. Mai nou, la mare căutare sunt cristalele Swarovsky, folosite atât în industria modei, cât şi la confecţionarea bijuteriilor sau a ceasurilor.
Comerţul cu falsuri este o realitate. Peste tot în lume, nu numai pe la noi. Cum ar putea cineva renunţa la o astfel de "îndeletnicire", când rata profitului depăşeşte de multe ori procentajul de 100%. România, de altfel, este recunoscută ca fiind una dintre pieţele care au o absobţie extrem de mare pentru orice produs ce imită originalul. Practic, pe meleagurile dâmboviţene se comercializează falsuri de la încălţăminte, îmbrăcăminte şi până la periuţe de dinţi şi jucării. Culmea, de la cel mai neînsemnat târg şi până la magazine de lux. Potrivit specialiştilor din domeniul combaterii contrafacerilor, în ultimii trei ani, ţara noastră a prins foarte bine ca piaţă şi pentru produsele de lux falsificate. şi asta pentru că cei care comercializează astfel de produse se bazează în principal pe apetitul deosebit al românilor pentru produsele de marcă, în mod automat mai scumpe. Cu alte cuvinte, românii au devenit victime ale contrafacerii pentru că ţin morţiş să plătească o sumă mai mare pentru un produs care, de multe ori, se dovedeşte apoi a fi contrafăcut.
Swarovsky din Turcia, via Dubai
Cu numai câteva săptămâni în urmă, vameşii şi poliţiştii de frontieră de la punctul de trecere rutieră Giurgiu au descoperit, pe baza controlului prin sondaj, într-un autotren, nu mai puţin de opt baxuri cu 460 de bucăţi de cristale de diverse culori care purtau ca inscripţie cunoscuta marcă internaţională Swarovsky. şoferul tirului, un tânăr turc de 33 de ani, pe nume Yusuf, a declarat în timpul audieri