Schimbarea culorii fatadei de bloc, fara solicitarea si obtinerea autorizatiei de construire, reprezinta o contraventie pe care Compartimentul de Disciplina in Constructii din cadrul Primariei o amendeaza cu pina la 50 milioane de lei vechi. In primele luni ale anului, au fost depistate 14 cazuri de schimbare a culorii fatadelor, in marea majoritate a acestora fiind vorba despre societati comerciale. In 9 cazuri s-au aplicat amenzi cuprinse intre 30 si 50 milioane de lei. Maximul de amenda a fost primit de o banca de pe Str. Mihai Eminescu. Un caz recent a implicat un spatiu detinut de societatea "Panait Istrati" la parterul unui bloc situat pe str. 1 Decembrie 1918, colt cu b-dul. Dorobantilor. Firma respectiva a varuit fatada spatiului in cauza cu un albastru considerat nepotrivit de catre inspectorii Disciplinei in Constructii. Pentru ca s-a conformat somatiei acestora si a schimbat imediat culoarea, "Panait Istrati" SA a scapat de amenda.
Totodata, Primaria incearca sa ii descurajeze pe locatarii care isi izoleaza termic cu polistiren expandat suprafata exterioara a apartamentelor. "Se interzice realizarea acestor izolari termice doar pe portiunea unui apartament sau a unui nivel. Autorizatiile de construire se elibereaza doar pentru intreaga suprafata a fatadei, ca sa nu existe denivelari inestetice. Pina in prezent, s-au depistat circa 20 de cazuri, in cartiere precum Obor sau Viziru, insa nu s-au aplicat amenzi, mergindu-se, deocamdata, doar pe somarea si indrumarea celor in cauza", ne-a spus Elena Prundea, directorul Directiei de Indrumare si Control din cadrul Primariei Braila.
Schimbarea culorii fatadei de bloc, fara solicitarea si obtinerea autorizatiei de construire, reprezinta o contraventie pe care Compartimentul de Disciplina in Constructii din cadrul Primariei o amendeaza cu pina la 50 milioane de lei vechi. In primele luni ale anului