Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a primit 17 scrisori de intentie pentru privatizarea societatii Electroputere Craiova. Este vorba despre patru companii romanesti si 13 companii straine, potrivit unui comunicat al autoritatii.
Cei 17 ofertanti sunt: Asociatia Salariatilor ELPAS; DAB-LTD, impreuna cu Electromec (Grecia); DAB-LTD (Grecia), Bombardier (Germania), Horvath Holding (Ungaria), Serviciile Comerciale Romane, A-TEC Industries (Austria), Gieberei Heunisch (Germania), Skoda Holding (Cehia), Goetzpartners Corporate Finance (Germania), Bhart Heavy Electricals Limited (India), Xedox Exim (Romania), Pramac Group
(Italia), Zhuzhou Times Electric Group (China), Mytilineos Holding (Grecia), Masterfield Investments Group (SUA) si INDA (Romania).
Conform comunicatului AVAS, scrisorile depuse de potentialii investitori nu au caracter angajant. In acelasi timp, participarea altor potentiali investitori la privatizarea societatii nu este conditionata de depunerea unei scrisori de intentie.
Recent, Ferdinando Beccalli-Falco, presedintele General Electric (GE) International a declarat ca GE este interesat sa participe la privatizarea uzinei Electroputere.
Electroputere se afla in prioritatea 1 de privatizare a AVAS pentru acest an, decizia de privatizare, in intreg sau pe centre de profit, urmand a fi luata de conducerea AVAS dupa analiza planurilor de afaceri ale firmelor interesate de pachetul de 62,8% din actiunile Electroputere Craiova. AVAS intentioneaza sa transfere societatea, in domeniu privat, cat mai repede.
Compania craioveana activeaza in domeniul productiei de motoare, generatoare si transformatoare electrice si are un capital social de 12,4 milioane de lei.
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a primit 17 scrisori de intentie pentru privati