Ovidiu Wencz, directorul general al Tabco-Campofrio: Am cumparat circa patru hectare de teren intre Buftea si Crevedia, unde vom construi o fabrica de 8.000 de metri patrati si un depozit. In primul trimestru din 2008 speram sa avem o buna parte din capacitatile de procesare operationale. Directorul general al Tabco-Campofrio, unul dintre primii cinci producatori de mezeluri de pe piata locala, spune ca a doua unitate de productie a grupului, situata in apropiere de Bucuresti, va tinti in primul rand piata Capitalei, care reprezinta 30-40% din vanzarile totale.
Producatorul de mezeluri Tabco-Campofrio, filiala locala a Campofrio Alimentacion din Spania, va incepe in 2008 productia la cea de-a doua fabrica a grupului, situata in afara Bucurestiului, in apropiere de Buftea. Investitia in noua facilitate de productie se va ridica la circa 12 milioane de euro.
"Am cumparat circa patru hectare de teren intre Buftea si Crevedia, unde vom construi o fabrica de 8.000 de metri patrati si un depozit. In primul trimestru din 2008 speram sa avem o buna parte din capacitatile de procesare operationale", spune Wencz.
Wencz a precizat ca fabrica de langa Bucuresti va avea o capacitate de productie de 22.000 de tone annual. In prezent, la Tulcea, Campofrio produce in jur de 14.000 de tone de preparate din carne anual.
"Fabrica va avea marele avantaj de a exploata piata din Capitala, care reprezinta circa 30-40% din vanzarile totale ale unui producator din industria alimentara. In momentul in care fabrica va deveni operationala, vom putea dubla vanzarile din Bucuresti", completeaza Wencz.
El a spus ca productia trebuie sustinuta de activitatea de marketing. "Piata asta nu va veni gratis, trebuie sa o castigam", afirma el.
Piata din Capitala realizeaza in prezent circa 20% din cifra de afaceri a companiei, cele mai mari vanzari fiind inregistr