Dinamovistul Gigi Netoiu si concubina sa Luchi Georgescu sunt autorii unuia dintre cele mai rasunatoare tunuri din istoria privatizarii litoralului romanesc.
„Replica” a prezentat in exclusivitate povestea SC Venus Holiday 2000 SA, vanduta in anul 2001 de ministrul Dan Matei Agathon contra sumei de 562.000 euro, in conditiile in care valoarea reala a acestei statiuni depasea 10 milioane euro.
Succesul de care s-a bucurat in afaceri cuplul Netoiu- Georgescu a fost pus pe seama radacinilor securiste ale omului de fotbal, dar si pe relatia de prietenie care o lega pe Luchi de Dana Nastase, sotia fostului premier din guvernarea PSD. O serie de elemente noi dezvaluie un aspect incredibil, menit sa complice si mai mult lucrurile.
Si asta pentru ca, daca despre Gigi Netoiu se stia faptul ca intre 1986 si 1989 a lucrat la unitatea de Contrainformatii a Securitatii ceausiste, nu se cunostea mare lucru despre trecutul concubinei sale, Luchi Georgescu. Nu intram in atributiunile CNSAS-ului pentru a da verdicte; dar ne putem intreba ce conditii trebuia sa indeplineasca un roman inainte de 1989 pentru a lucra in comertul extern.
Raspunsul a devenit deja cutuma: in perioada dictaturii comuniste era practic imposibil sa lucrezi cu cetateni straini si in afara granitelor tarii fara sa fi in relatii stranse cu Securitatea. Iar Luchi Georgescu a facut acest lucru. Un CV ratacit al femeii de afaceri care detine firme precum Vincon Vrancea, Medo Prod Bucuresti si Venus Holiday 2000 ne dezvaluie amanunte extrem de interesante.
Luchi Georgescu, nascuta pe 27 martie 1957 in Bucuresti, a absolvit in 1981 Departamentul de Afaceri Externe al Academiei de Studii Economice. Interesanta specializare pentru acele vremuri, motiv pentru care a intrat imediat in campul muncii ca economist si translator la Institutul de Cercetari si Productie pen