Pe parcursul zilei de miercuri, 4 octombrie, pompierii braileni s-au confruntat cu trei incendii care au mistuit in principal furaje. Primul s-a produs in jurul orei 17.30, din vina Paraschivei B., din comuna Sutesti, care si-a incendiat propria gospodarie dupa ce a aprins un foc in aer liber lasindu-l nesupravegheat. Femeii i-au ars 30 kg de coceni de porumb si 150 kg lemne de foc, pina cind pompierii Garzii 2 Ianca au reusit sa stinga flacarile. Al doilea incendiu le-a fost semnalat pompierilor Detasamentului Braila 1, in jurul orei 22.19. Acestia au fost solicitati sa intervina in gospodaria Margaretei N., din satul Gurguieti, comuna Scortaru Nou, pentru a stinge un incendiu provocat de Sandu N., un individ de 35 de ani care, beat fiind, si-a amintit ca are ceva de impartit cu proprietara. De aceasta data, paguba a fost mult mai consistenta, fiind distruse 4 tone de lucerna, 3 t de paie si 1 t lemne de foc. Politia din localitate face o ancheta, pentru a lamuri motivul care l-a determinat pe faptas sa puna foc.
Tot Detasamentul Braila 1 a trimis un echipaj in satul Cotu Lung, comuna Silistea unde, in jurul orei 23.25, a luat foc o capita de 10 tone de lucerna si fin din gospodaria lui Tudor N. Se pare ca incendiul a fost provocat de o persoana care a aruncat neglijent un rest de tigara peste furajele respective, ce erau depozitate linga gardul dinspre strada.
Date fiind cele trei incendii petrecute intr-o singura zi, pompierii reamintesc citeva reguli de depozitare a furajelor: "In primul rind, furajele trebuie sa fie foarte bine uscate, inainte de a fi depozitate, pentru a se evita riscul autoaprinderii. Capitele trebuie amplasate la distante cit mai mari, peste 5 metri, de constructii si alte materiale combustibile. E de preferat ca gradinile sa fie alese ca loc de depozitare pentru furaje. Capitele trebuie sa fie alcatuite din cantitati de