Regimul alimentar in cazul bolnavilor de hepatita este foarte important pentru regenerarea celulelor ficatului. Pe site-ul www.topmedici.ro, farm.dr. Ovidiu Bojor, creatorul fitoterapiei in România, ofera o serie de informatii in acest sens. Specialistul in medicina naturista sustine ca tratamentul trebuie sa puna accentul pe dieta: „Prima recomandare este sa eliminati toate grasimile animale si vegetale hidrogenate sau partial hidrogenate, de tipul margarinelor. De asemenea, se recomanda cinci mese pe zi, in loc de trei copioase“. Bojor considera ca sucurile din comert trebuie evitate, in schimb fructele (strugurii, merele, fructele de padure) sunt bine tolerate in general de organism, chiar daca au fost congelate. Din acestea se pot prepara sucuri naturale care se consuma, diluate cu apa de izvor sau cu apa imbuteliata in proportie de 1:1. Vegetalele proaspete, fierte foarte putin timp pe abur, cum sunt varza de Bruxelles, broccoli, conopida, guliile, anghinarea, andivele, radacinoasele, sunt bine suportate in timpul procesului de refacere a ficatului. Apa de la robinet, in schimb, trebuie evitata chiar si pentru gatit. O serie de plante cu efecte antihepato-toxice pot fi folosite in perioada de convalescenta pentru a ajuta ficatul sa se vindece. „Armurariul (Silybum marianum) este foarte activ atât preventiv, cât si curativ. De la el se utilizeaza fructele. Cel mai simplu mod de preparare este prin infuzare, o lingurita si jumatate de fructe de armurariu la o cana cu apa. Se bea dimineata, pe stomacul gol, dupa care se sta 15 minute culcat pe partea dreapta. A doua cana se bea impartita in doua, dupa masa de prânz si seara. Fructele de armurariu se piseaza in fiecare zi, marunt, deoarece se oxideaza rapid si devin hepato-toxice. Cura dureaza o luna, cu pauze tot de o luna“, sustine Bojor. Alternativ, se recomanda sunatoare, cimbrisor, musetel. Se poate prepara si