Supa de rosii Ingrediente: o lingura ulei, o lingura faina, un litru suc de rosii, 250 ml lapte, o lingurita busuioc uscat (sau o lingura busuioc proaspat, tocat), o lingurita oregano uscat (sau o lingura oregano proaspat, tocat) sare si piper. Mod de preparare: Se incinge uleiul in oala, se adauga faina si se rumeneste un pic. Se toarna sucul de rosii, se da in clocot. Se adauga sarea, piperul, oregano si busuiocul, se da focul incet si se adauga laptele. Se lasa la foc mic inca cinci minute. Se serveste cu cascaval ras sau cu o lingura cu iaurt sau smântâna. Shaorma de casa Ingrediente: un piept de pui, trei-patru cartofi, doi-trei castraveti murati, un gogosar murat, pâine libaneza, maioneza, smântâna sau iaurt, ketchup dulce, doi-trei catei mari de usturoi, cimbru, piper, sare.Mod de preparare: Se curata cartofii, se taie „pai“ si se prajesc. Se pune pieptul de pui (dat cu putin piper, putin ulei si mult cimbru) pe gratarul bine incins. Intre timp, pâna se prajesc cartofii si pâna se rumeneste pieptul de pui, faceti sosul: se amesteca, intr-un castron, sase linguri maioneza cu doi-trei linguri smântâna sau iaurt si doi-trei catei de usturoi zdrobiti si putina sare (daca mai e nevoie). Taiati castravetii murati si gogosarul in feliute subtiri. Dupa ce pieptul de pui este gata, lasati-l cinci minute sa se raceasca si apoi sarati-l si taiati-l in feliute mici. Intr-o tigaie bine incinsa, sau chiar pe gratarul pe care ati fript pieptul de pui, se pune pâinea libaneza (desfacuta in doua) sa se incinga un minut. Dupa un minut sau doua, se scoate din tigaie (sau de pe gratar), se unge cu doua linguri de sos, se pun bucatele cât mai multe de carne de pui, peste carne se pun apoi cartofi prajiti (cât de multi vreti) deasupra adaugati ketchup, putin piper si la sfârsit feliutele de castraveti si gogosari murati. Se ruleaza ca o clatita si se serveste fierbinte sau mai puti