Sarbatoarea Vinului a scos din casa multi ieseni • Atmosfera de sarbatoare a inceput sa se simta de ieri, cand esplanada din fata Halei Centrale s-a animat de multi ieseni care au profitat de vremea frumoasa, iesind la mici si bere • Comerciantii sunt optimisti in ceea ce priveste vanzarile din acest an, iar iesenii sunt multumiti de varietatea de produse si de atmosfera de sarbatoare
Nici nu s-au instalat bine micii comercianti pe esplanada din fata Halei Centrale, ca iesenii au si iesit la o bere sau la o costita la gratar. Cei mai nerabdatori au mers la Festivalul Vinului inca de sambata, desi abia ieri s-a deschis oficial sarbatoarea. Chiar daca nu toti comerciantii terminasera de pus la punct detaliile, cativa ieseni nu au putut rezista mirosurilor de pulpe sau mici pregatite la gratar si s-au oprit la festival. Atmosfera de sarbatoare s-a simtit cu adevarat incepand de ieri, cand vremea frumoasa a scos din casa pe multi dintre ieseni. Comerciantii erau cum nu se poate mai bucurosi, iar clientii foarte pofticiosi. "Dupa cum se arata, va fi un an mai bun decat precedentul. Noi suntem de la Husi si credem ca va fi mai bine, mai ales ca, aici, la Hala, vadul este foarte bun. Ne-am bucurat ca vremea tine cu noi si speram sa fie asa si in continuare. Pe langa mici si frigarui, pregatim si carnati de porc, pastrama de oaie sau scarita (costita) de porc, adica avem bucate pentru toata lumea, indiferent de gusturi. Avem si ceva deosebit, tocmai pentru ca e un festival al vinului: vinuri premiate de Husi, iar busuioaca noastra este cel mai bun vin pe care o sa-l gasiti pe aici", a spus mandru Stefan Mantu, comerciant venit din Husi. Preturile sunt cam aceleasi ca si anul trecut, cu mici diferente. Cozonacii unguresti sunt la concurenta cu porumbul facut la gratar, pentru care pofticiosii asteptau chiar si zece-cincisprezece minute.