Localnicii din Suseni sunt în această perioadă la apogeul sezonului de vândut ceapă. Tarabele înşirate în faţa fiecărei case, pline de ceapă, dar şi bostanii ornamentali îmbie trecătorii la achiziţionarea unei cununi din produsele expuse.
Ceapa de Suseni, renumită atât în ţară cât şi în străinătate are o istorie cu rădăcini de mai bine de 100 de ani. În acea perioadă, localnicii din Suseni comercializau ceapa în piaţă, unde oamenii stăteau la cozi interminabile pentru a achiziţiona vestita ceapă de Suseni. Apoi, în ultimele decenii, cultivatorii de ceapă mergeau prin toată ţara cu maşini mari, pline de ceapă, făcându-şi un renume prin întreaga ţară. Metoda vânzării cepei în faţa casei a înlocuit traseele din întreaga ţară, zona în care este aşezată localitatea fiind străbătută zilnic atât de români din întrega ţară cât şi de străini din lumea largă.
Secretul de doi ani
Secretul după care se ghidează cultivatorii de ceapă din Suseni, este o muncă de doi ani pentru o ceapă bună. Primul an se cultivă ceapa pentru a lua seminţele care sunt sădite în anul următor. Abia după doi ani ceapa este scoasă la vânzare. Un alt secret este faptul că ceparii din Suseni nu utilizează arpagic pentru cultiva ceapa. Rezultatul celor doi ani de muncă zilnică este o ceapă dulce, care nu pişcă atunci când o cureţi.
Cepar de vârf
Pop Bandi, unul dintre ceparii din Suseni se poate mândri cu o recoltă de aproximativ 800 de kilograme de ceapă vândută în acest an "trăiesc din comercializarea cepei". Ceapa este comercializată sub formă de cunună, în care intră două kilograme, preţul unei astfel de legături fiind de 5 RON, adică 2,5 RON kilogramul.
Bostani ornamentali
În urmă cu aproximativ cinci ani, localnicii din Suseni au descoperit o altă sursă de venit. Bostanii ornamentali cultivaţi pe terenurile din Suseni întregesc oferta de pe standurile din fa