Asasinarea jurnalistei ruse de opozitie Anna Politkovskaia, gasita impuscata in liftul imobilului unde locuia, a provocat reactii vehemente. Asociatii nonguvernamentale, dar si autoritati nationale, s-au declarat socate de aceasta crima la comanda.
Nascuta in 1958, la New York, Politkovskaia devenise una dintre vocile cele mai vehemente impotriva presedintelui rus, Vladimir Putin. Jurnalista era specializata pe problema cecena si relatase pe larg despre evenimente controversate, cum ar fi luarea de ostatici, din 2002, de la teatrul Dubrovka. De altfel, ea a fost implicata chiar in negocierile purtate de autoritati pentru eliberarea sutelor de persoane tinute captive in teatru.
OTRAVITA? La luarea de ostatici de la scoala din Beslan, in 2004, Anna Politkovskaia n-a mai reusit sa ajunga. I s-a facut rau chiar in avionul cu care urma sa soseasca in Cecenia, la scurt timp dupa ce a baut un ceai. S-a imbolnavit grav si a stat la pat zile intregi. Redactorul publicatiei Novaia Gazeta, unde lucra Politkovskaia, a declarat, pentru AFP, ca jurnalista tocmai pregatea un material despre torturile la care sunt supusi cecenii si ca detinea si fotografii cu care urma sa isi sustina articolul. INABUSITA. Anna Politkovskaia a platit pentru articolele de investigatie pe care le pregatea Asasinarea jurnalistei ruse de opozitie Anna Politkovskaia, gasita impuscata in liftul imobilului unde locuia, a provocat reactii vehemente. Asociatii nonguvernamentale, dar si autoritati nationale, s-au declarat socate de aceasta crima la comanda.
Nascuta in 1958, la New York, Politkovskaia devenise una dintre vocile cele mai vehemente impotriva presedintelui rus, Vladimir Putin. Jurnalista era specializata pe problema cecena si relatase pe larg despre evenimente controversate, cum ar fi luarea de ostatici, din 2002, de la teatrul Dubrovka. De altfel, ea a fost implicata chiar in ne