Majoritatea avocatilor sibieni considera greva oarecum neavenita, insa se supun deciziilor Congresului Avocatilor ce a avut loc in vara. In judetul Sibiu exista un singur avocat al Baroului Constitutional care activeaza in instanta. Timp de o saptamana, avocatii sibieni nu se vor prezenta in oficii decat in cazuri foarte grave.
Sistemul avocatesc din Romania se confrunta cu o dilema fara precedent. Din ea au de pierdut insa doar cetatenii. Constituirea de catre Pompiliu Bota a unei Uniuni Nationale a Barourilor din Romania, ca o alternativa paralela la Baroul Traditional. UNBR are 2000 de avocati in timp ce Baroul are inregistrati nu mai putin de 16 mii de avocati, dintre care 342 in Baroul Sibiu
De forma
In vara, Congresul avocatilor a decis sa organizeze o forma de protest impotriva lipsei de reactie a autoritatilor nationale in ceea ce priveste infiintarea Uniunii Nationale a Barourilor. Jocul de-a soarecele si pisica, intre avocatii celor doua barouri dureaza de ani buni si cu siguranta nu isi va gasi o rezolvare in perioada urmatoare. Tocmai din aceasta cauza, avocatii au intrat in greva.
Asupra acestei greve planeaza insa o intrebare, al carei raspuns i-ar putea costa pe avocati. Fiecare dintre avocati are semnat un contract de reprezentare cu clientul, contract pe care o asemenea greva il incalca. Insa asta ramane doar o problema personala, intre client si reprezentantul sau in instanta.
Adio oficii
La Sibiu, protestul avocatilor nu are nici pe departe amploarea pe care greva a luat-o in restul judetelor din tara. Din cate cunosc avocatii sibieni, in judet activeaza un singur avocat al UNBR, si acela, la Medias. Tocmai din aceasta cauza, avocatii au decis sa pastreze greva la un nivel minim al formei de protest.
Astfel, ei au luat decizia sa nu se prezinte la procesele in care au clienti luati di