Cind cotidianul "Obiectiv" a realizat un sondaj electronic legat de sentimentul de siguranta al brailenilor, rezultatul a fost viciat. Baieti buni, ale caror IP-uri de calculatoare pilpiiau de prin sediul Politiei, s-au grabit sa voteze de sute de ori pentru a proteja, chipurile, imaginea institutiei. Unii dintre ei nu s-au abtinut nici de la comentarii si au marturisit in sectiunea specializata a site-ului www.obiectivbr.ro cit de in siguranta se simt cind se plimba prin cartierele marginase ale Brailei. Mesajele, semnate cu nume de domnisoare, erau tradate insa de limbajul "specific".
Ce nu au inteles oamenii legii este faptul ca imaginea nu se schimba daca masluiesti un rezultat al unui sondaj, ci doar daca iti faci datoria, daca iti faci bine treaba pentru care esti platit. Or ce se intimpla in Braila arata tocmai contrariul. In timp ce Politia si Jandarmeria isi dau la gioale, rivalitatea dintre clanurile interlopilor a atins cote greu de imaginat, semn ca autoritatile au dormit pe ele vreo 17 ani, iar acum singele mafiei e singe de adolescent in calduri, bine crescut, ajuns la un pas de virsta majoratului, si nimic nu-i pare imposibil.
Nu mai este un secret pentru nimeni: Braila sta pe un butoi de pulbere, iar un veritabil razboi intre armatele de golanoi ai orasului este, in cazul in care nu se iau masuri drastice, doar o chestiune de timp. De aceea, seninatatea cu care Ion Rotaru, presedintele ATOP, povestea nu cu multa vreme in urma ca fenomenul infractional, la Braila, nu ridica probleme deosebite, imi creeaza si acum strania senzatie ca autoritatile brailene traiesc in realitati paralele.
Singurul lucru bun pe care l-ar putea aduce ultimul conflict dintre baietii de dupa blocuri ar putea fi acela ca toata galagia asta i-ar putea trezi din somn pe oamenii legii si pe edilii Brailei. Desi, dupa ce am vazut declaratia indulgen