Desi prin numele pe care il poarta ar trebui sa fie reprezentativ pentru Banie, restaurantul „Craiova“ mi-a lasat un gust amar in ceea ce priveste respectul pentru client, de la comportamentul personalului pâna la curatenia din toalete. Singurul lucru care recomanda restaurantul „Craiova“ drept „un local pentru toti locuitorii Baniei“ este pretul. Mai vizitasem gradina restaurantului „Craiova“ in urma cu cinci ani si m-am mirat sa vad ca nu se schimbase aproape nimic. Nici fetele de masa, gaurite ici-colo de vreun client neatent, nici scaunele metalice carora le-ar prinde bine un strat proaspat de vopsea si nici chiar ghivecele numeroase cu plante ornamentale, de altfel singurul lucru care m-a impresionat placut si atunci, si acum. Luam loc la o masa, eu si insotitorii mei, nerabdatori sa alegem ceva de mâncare din meniu. Ospatarita, cu o mina rece, a parut, in prima faza, deranjata de prezenta noastra... Ar fi preferat, pesemne, sa-si odihneasca picioarele obosite la o masa, intr-un colt, alaturi de colega ei. Si mina nu i-a disparut de pe fata prea curând, ba chiar se accentua pe masura ce insistam asupra unui preparat sau a altuia, scris in meniul restaurantului, dar indisponibil pentru clientii de zi cu zi ai localului. „Aceasta este o specialitate si nu se face decât la nunti“, am primit raspunsul la prima incercare de a comanda ceva ce suna delicios. Am mai facut o incercare, si inca una, si am renuntat. M-am limitat la a comanda un „piept de pui a la Craiova“, cu o garnitura de cartofi prajiti cu cascaval (nici din garnituri nu prea am avut ce alege), intrebându-ma de ce nu exista un meniu separat pentru cei care vor sa-si faca nunta aici, ca sa se evite momentele jenante... Companionii mei s-au multumit cu câte o ceafa de porc, cu aceeasi garnitura si o salata bulgareasca, fara maioneza. De altfel, nici un preparat din meniu ce ar fi trebuit sa contina maione