Tot mai multi copii aflati in sistemul de protectie al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila (DGASPC) intra in plasament la asistenti maternali.
Comparativ cu anul trecut, cind pentru 311 copii s-a dispus, ca masura de protectie, plasamentul la 274 de asistenti, in acest an numarul copiilor a ajuns la 398, dar si asistentii maternali atestati s-au inmultit (286).
Grupa de virsta a copiilor plasati la asistenti maternali profesionisti este cuprinsa intre 0-19 ani.
Dintre acestia, 102 copii au diferite grade de handicap. Pentru ingrijirea lor, asistentii maternali profesionisti primesc un spor de 25% la salariul de baza (care variaza intre 409 si 577 de lei).
De asemenea, parintele temporar primeste un spor de 15%, pentru conditii deosebite, iar cel care are in plasament mai mult de doi copii mai primeste un spor de 15 procente.
"In prezent, 119 asistenti maternali profesionisti au in ingrijire cite doi copii", a declarat Simona Cimpoaie, director general adjunct al DGASPC.
Alocatia pentru nevoile personale ale unui copil protejat variaza intre 150 si 230 de lei, in functie de virsta acestuia, potrivit sursei citate.
In ceea ce priveste conditiile de angajare ca asistent maternal profesionist, Simona Cimpoaie ne-a declarat ca, pe linga obtinerea atestatului, persoana care doreste sa ia in plasament unul sau mai multi copii trebuie sa prezinte garantii morale si materiale. De altfel, intotdeauna se face o evaluare in vederea atestarii persoanei care solicita sa lucreze ca asistent maternal.
La fel de importanta este locuinta de care potentialul asistent maternal dispune, pentru cresterea si dezvoltarea armonioasa a copilului.
Dupa cum a afirmat Simona Cimpoaie, imbucurator este faptul ca, in acest an, nu s-au mai inregistrat incidente. Anul